Pages

1 Aug 2016

Kisah benar tentang 'Aku'

                                      Hai!

      Dah tido ke semuanyer....... Tengah nak tunggu isya'a maka jari jari ni pun terasa nak memicit micit keyboard. Hehehe..... So, tadi first topik of today kan i ada cakap pasal nak share sesuatu pada korang right? Hehehe firstly, i nak share gambar terkini i dulu.

   
Maaplaaa kalau gambarnya tak lawa. Sebab guna enpon bese je ni. Edit nye pun xberapa sangat.

     Tapi, i yakin korang pun mesti ada pengalaman tak kirala diri you ke, orang sekeliling you ke alami macam ni kan? Xpelah. Jom shoot to the story!

Baru2 ni, aku dikejutkan dengan notification wechat aku. 'DIA??'....

       Tetibe teringatkan lagu Beyonce 'Irreplaceable' & 'If I were a boy'. Penting ke rupa paras ni? Apa jaminan bercinta dengan rupa paras? Bangga? Gembira? Sedih? Haishhh tak tahulah. Tapi, aku terasa nak share pengalaman aku mengenali beberapa lelaki yang pernah hadir dalam hidup aku. Unik sgt. Perangai mcm mintak direjam. 

         Bangga dengan rupa paras maka hati pun disakiti.Aku ni taklah cantik mana pun sebenarnya. Nak kata selim melim pun tak. Tapi, itu dulu. Dulu aku akui memang aku bertubuh gempal! Macam ibu beranak sepuluhlah! Banyak kali kapel tp kecundang. Tapi, aku taknak cerita pasal ex 1 atau 2 atau 3. *macam ramai je* haha!

         Aku nak cerita aku berkenalan dengan seseorang ni. Dia well educated. Bekerja di sebuah negeri as a tutor. As a tutor he is good. I knew him from a social group. Haha! Tapi, kita tolak tepi pekerjaan tu. Now, i'm going to dive into his attitude to me. He is kind of age man. Which mean dalam lingkungan 30. Dulu, waktu baru berkenalan aku selalu bagitau aku ni gemuk, tak cantik and so on. Supaya bila bertemu dia takkan terkejut. And one day, apa yang aku rasakan tu betul! Dia terkejut dengan penampilan diri aku. Ingatkan nak kata bedak tebal ke apa. Rupanya dia nak cakap aku ni sangat gemuk dan tak mengiurkan. Start dari pertemuan awal, tulah kali terakhir juge kami bertemu. Selebihnya, bila aku ajak keluar dia lebih kepada memberi alasan untuk mengelak berjumpa dengan aku. Aku perasan kelainan perangai dia. Mula berkasar dgn aku. Kadang contact kadang tak. Nampak status watsapp online but claimed himself bz with his worksheet. Ada group study dalam tu and so on. But, i'm not stupid okeh! Kasar bahasa xperlu cakaplah itu memang terjadi. Dan mula membandingkan aku dengan Ex girlfriend dia. Katanya, dulu ex girlfriend dia seksi. Badan selim. Putih gebu. Kalau bawak jalan2 pun bangga sebab ada awex seksi and cun! Semua pandang. Maka dia pun memberitahu aku bahawa aku mempunyai spare tyre and blablabla... But aku hadam je ayat2 dia. Member2 aku selalu je memberi kata2 semangat suruh aku putuskan mamat tak guna ni. Kenapa diorang macam tu? Sebab mamat ni member aku pun dia tak respect. Ikut suka dia nak maki... Dia maki la...kenal pun tak sesuka hati. How dia maki? Ofcosla aku yang jadi bernanah telinga dengar. Ada suara member berdecit sikit je mula nak hangin satu badan. Jenis yang berjanji bagai nak rak. Kononnya nak seriuslah. Dah tua tak main2. Tak kisah awex gemuk ke kurus yang penting hati. But you know what! Cakap tak serupa bikin. Perangai kelaut betul. Then ak da mula tawar hati. But still, aku sabar. 

        One day, agaknye kuasa tuhan. Dia nak tunjuklah. Aku tergurau cakap nak ikut dia balik beraya dekat kampung sekali jump parents dia. Lagipun, dia pernah bagitahu yang dia nak serius dalam hubungan ni and akan bawak aku jumpa mak bapak dia. Ha'ah, janji tinggal janji. Memang kirim salam lah cite dia. So, aku pun da excited nak tungu jwpn dia. Tapi, jawapan yang diberikan tak memberansangkan. " you 'ehem' dengan i dulu sebelum jumpa mak ayah I''. Okeh! Dari situ aku tahu dia memang tak serius dgn aku. Well, I'm not that naive+stupid either. Aku mula berkenalan dengan seseorang dan cuba menjauhkan diri dari dia. Mamat yang bajet bagus ni. *sambungan**

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...