Pages

12 Jul 2016

GIVEAWAY SAKAN BY EYQIN AND ECAH

                              



Hi . Assalamualaikum . Lamanyaaa tak updatee . so how are you ? hee . okay taknak banyak cerita , Sempena Hari Raya Aidifitri yang mulia ni , Eyqin and Ecah nak buat giveaway . tak banyak syarat dan simple sahaja . So , GA ni akan bermula hari ni , 10 Julai 2016 sehingga 10 September . take note guys . Syaratnyaaa ? Check it out !


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
  • Blogger Malaysia
  • Follow blog Eyqin dan Ecah *semua akan di follow back , in shaa ALLAH
  • Copy entry dibawah dan postkan di blog anda .
  • Copy link entry dan paste diruangan komen GA ini .
  • GA akan terbatal sekiranya kurang daripada 20 penyertaan .

Simplekan ? Haaa , mehlahh join ! #supportmember katakan . hahahaha . so join tau ! jangan tak join . Hadiah diaaaa ?  okayy okayy . eyqin bagitahu ehhh ~


  • 4 shawl ( 2x pemenang )
  • 2 novel ( 2x pemenang )
  • RM30 ( 1x pemenang )
  • Sepasang sarung lengan ( 1x pemenang )

Saguhati :

  • Review blog dan bloglist ( 3x pemenang )
huhu tu sahaja . tak banyak mana pon . huhu . mari joinnn !! hee

Meriah di hari raya

Selamat hari raya semua!!

Dah puas dah lepaskan rindu pada ketupat, lemang and rendang?

hehehe....jom kita buat contest sape paling berat nak tak? Tapi, Jh yakin Jh paling berat diantara korang. kekekeke..... Tahun ni tema baju raya tema apa? Tahun ni untuk pertama kalinya selepas 10 tahun pemergian arwah abah .

Kitorang pakai sedondon sekali dengan ayah tiri. 



Abaikan yang belah kanan tu. Kan ada pepatah mengatakan dalam ramai ramai adik beradik. Mesti akan ada sorang buat perangai bila selpie. kekekekke.... So, me on left hand side.  The old man with spect is my stepfather and my mom on the middle and shawl mengerbang macam katak puru is my sister. kuikuikui. So, this is our first time photoshoot on first raya.

So, selalunya first raya ni kitorang buat makan makan and the rest just easy come and easy go je...

Tapi, tak snap lah pulak. Sebab busy sangat. Kitorang raya dekat ampang je. Situ jelah kampung pun. Kadang tu macam terusik jugaklah hati tengok orang gather ramai ramai dekat rumah kampung. Sanak saudara riuh rendah sekampung main mercun bagai. But, entah tak tahu feel tu macam mane. Tapi, tak apalah. Yang penting kita dpat beraya dengan family kite sendiri.

Preparation pun simple je.


My atok and nenek.

Rasanya I pernah cerita kot pada korang yang my nenek and my atok is chinese and pakistan. Which mean, my nenek is a muslim. She just recovered from her illness. sobsobs. Lagi dua minggu nak dekat raya dia sakit. So I and her daughters yang jaga dekat spital. Lepastu, bila bagi duit raya acahacah macam taknak amik. Padahal tahu hati dia dah touchy sebab cucu bagi duit raya kekeke

Daddy ni always jadi spoiler camera betul. kahkahkah



Ini family belah atuk. Sempat tangkap satu family ni je....the rest tu ada...tapi busy kan...
So, ni keluarga yang paling I rapat. Actually kena panggil yang kopiah tu baba(atuk in pakistan) but instead of that i called him daddy(terikut2) tapi dia no hal jer... that's why aku sayang giler dia. mak plak baru lepas meninggal tahun lepas. Cam sedih la plak bila terkurang satu dalam gambar ni. Yang tudung merah dari depan is my aunty tapi sebaya, yang tengah is my big aunty and yang hujung tu aunty mok! hahahah


Dekat ruang tamu. Yang berjanggut panjang tu my uncle.

Riuh satu rumah macam nak roboh walaupun hanya diorang dua keluarga je yang datang tau! So, I yang tengah buat peace tu.







 Nampak shining dari sini kan? I pakai Luminous Foundation from Luminous skincare. Best! Dia punyer foundation tu lembut and ringan. Oh! Hari tu raya berpeluh. So, I teramik hujung shawl lap muka I. Incredibel betul. Secalit pun takde dekat shawl tu. kiranya tak de kesan kotor. Fascinating! So, rasa tak rugi pun kalau beli weyh! Boleh tahun berbulan. Trust me!! Camera ni tak pakai pun any beautification okeh!



Tudung kuning and baju oren tu is my aunty. Santik kan diorang. hehehe...tengok anak buah sudahlah....kuikuikuikuikui.

So, setakat ni jelah sharing Jh pada uolls. Banyak lagi keluarga yang datang. Keluarga belah nenek cina pun datang. Diorang nicenice je. Bukanjenis racist. Alhamdulillah.

Oh! Korang macam mana plak sambut raya? Ada nak share?

Selamat hari raya. leplep








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...