Pages

27 Jun 2016

Makanan untuk kulit kita

Hai

How to have a good skin.

                Haritu, Jumaat lepas pergi Mood Republik . Kitorang singgah Sunway Putra Mall sebab kebetulan parking kereta dekat situ. While my friends singgah tempat lain, so I amik kesempatan usha Sasa. Rupanya, Sasa pun ada Sale *saje buat warna merah sebab dekat Sasa warna merah kalernya*. Sale letups-letups gitu! Rugi kalau tak sopping situ. So, I decided untuk mencari apa yang dihajati lah. Memang syok betul. Banyak kosmetik berjenama dijual dekat situ. Haritu grab eyelinear free makeup remover. Jimat jugaklah duit dari beli dekat tempat lain. Lepastu, sebab ada masalah debit. So, I usha bahagian Masker. Well, dia bukan setakat jual make ups je. Masker pun ada bahagian dia sendiri. Bermacam-macam jenis. But wanted eh! Jangan terbeli yang ada perkataan Red Wine.

                 Oleh kerana dah lama tak pampered my skin. So, i decided untuk beli Masker Aloe Vera & Green Apple from Sasa. Dalam tu ada 10 keping mask. Tak kan habis kalau sebulan pakai. Bau dia sangatlah wangi and time patch dekat muka tu, terasa macam nak gigit mask. By the way, Aloe vera is good for skin. Aloe vera ni function dia boleh melembutkan dan  melicinkan kulit. So, siapa yang ada daun lidah buaya bolehlah petik satu then cucicuci sikit peel kulit dia then sapu pada muka. Kalau rajin buat InshaAllah kesan dia pun menakjubkan. Especially yang ada pimple serata muka.

                  Sebagai seorang yang sangat prihatin dalam penjagaan kulit. Sebenarnya, kita yang umur hampir mencecah 25 tahun dan keatas perlu dan wajib menjaga kulit. Sebab masa tu, collagen dalam kulit kita mulai beraksi. Itu yang problem tu. That's why. Macam mana busy sekalipun, kita tetap kena jaga kulit. Sayang ohhhhh kulit kita kalau rosak. I paling sedih if kulit i ada spot or kedut-kedut. Boleh FENGSAN!! So, nanti suami kita pun akan sayang kia sampai tak sanggup nak tinggalkan rumah. *hyperbola gila!!*

Aloe Vera & Green Apple

             I pilih Aloe Vera & Green Apple sebab kulit I ada masalah dehidrasi dan kasar sebab cuaca kot. 

Function

                                                         
                                                       Cara penggunaan dia sangat senang.

                     Firstly,


Cuci muka.
Sapu toner.


                     Second,


Bentangkan mask pada muka then rileks for 15-20 minit okeh!

                        Third,



Dah peel off mask, sapu night cream korang.
Macam I, guna Luminous Which is i just perlu sapu Repair Activator then rata-rata kan pada muka until gel tu absorb kedalam skin.
Gambar selepas takde lah pulak!!

Tapi sebenarnya taknak sapu night cream pun takpe dah. Sebab, gel dari mask tu react as night cream as well.Trust me! Lepas korang peel off mask tu mesti korang puas hati dengan kelembutan kulit muka korang!!

So, senangkan !!

Penjagaan luaran itu penting.
Penjagaan dalaman lagi penting.

Selamat berpuasa semua!





26 Jun 2016

Glowglow shine raya with Perlaking


Hai!

Harini I nak share how to have a good looking face in just 3-7 days.

Tada!

Perlaking. Glowgloe shine uolls!!

Hari tu, nenek I tetibe collapse. So, I dengan aunty I pun bergegas hantar dia pergi Ampang Pantai Hospital. Malam tu, kira malam kitorang dekat hospital. Dah lah esok paginya da puasa. So, I dengan aunty I lepak dekat emergency. Then, i keep on tengokmuka dia. Rasa pelik sikit. Sebab, sebelum ni muka dia agak teruklah. Bahagian sekitar hidung and tulang pipi penuh dengan jeragat tau. Lepastu, kulit dia macam kusam. Then, I tanyalah dia. Kenapa muka nampak glowing? Then, dia kelip kelip mata dekat I bagitau dia sekarang on Perlaking. And i' shocked! Haha... so since hari tu , i pun bagitahu member i nak try perlaking. So, I rasa dah ada dekat dua minggh kot. Nampak lain muka. I mean takdelah macam dulu kusam macam tak bermaya. Apa pun, kalau I bagitahu buat uolls tak try tak guna juge kan!! Hehe... Perasa dia best sangat. Rasa anggur and masam masam gitu. Keke....... btw, perlaking sekarang ada buat promo. Murah gilergilerr. So, cepat cepatlah grab. Meh I nak tunjuk gambar gambar perlaking.



Apa kandungan Perlaking : 

1. SERBUK MUTIARA FILIPINA

Amat dipercayai oleh golongan bangsawan Cina sebagai bahan pemutih dan awet muda dlm menjaga kecantikan kulit. Bersifat antiradikal bebas. Melawan segala toksin dalam badan dan membuangnya Hasilnya kulit yg cantik








2. KOLAGEN IKAN SALMON

Kolagen yg lebih berkualiti dan sering digunakan di negara Filipina, Korea dan Jepun. Lebih pantas menyerap ke dalam sel kulit dan merangsang penghasilkan sel kulit baru. Mengandungi amino acid, omega 3 dan pelbagai mineral.

3. ACID HYALURONIK GRED 

Lebih halus dan bermineral. Merangsang penghasilan kolagen dalam badan. Bertindak balas dengan vitamin C untuk menghilangkan kedutan, parut dan jeragat serta kedutan serta membantu melembapkan kulit. 














Ada 30 sachet dalam satu kotak.

thisis how inside look alike


Kelebihan Perlaking glowglowshine
  • Membantu melembabkan kulit.
  • Membuatkan kulit semakin flawless, gebu dan glow seolah olah memakai makeup.
  • Kulit menjadi putih kemerah merahan dalam tempoh yg SANGAT singkat.
  • Jeragat semakin pudar seawal pengambilan.
  • Jerawat kecut dan minyak muka semakin berkurang.
  • Parut pada kulit akan dirawat dan perlahan-lahan akan pudar.
  • Mengecilkan pori-pori muka dan membuang blackhead.
  • Kulit awet muda, tegang dan cantik serta banyak lagi kebaikan lain.
Cara Pengunaan
Cara makan Perlaking adalah sangat mudah. Tidak perlu bancuh atau shake. Koyak sachet dan terus taburkan serbuk mutiara ini ke atas lidah. Ia senang larut & rasanya sangat sedap.
  • Makan 1 sachet sebelum sarapan.
  • Tiada pantang.
  • Kulit menjadi putih kemerah merahan dalam tempoh yg SANGAT singkat.
  • Kesan cepat seawal 3-7 hari
  • GMP, Halal JAKIM dan mematuhi kelulusan akta makanan!
  • Sekotak mengandungi 30 sachet untuk sebulan.

     Tapi, kalau nak lebih cepat kesannya. Kena rajin sikit 2 kali sehari.InshaAllah korang akan shining shining muka raya nanti tau!
 
          Email:jannatulhusna9231@gmail.com
          No : 01116552860

25 Jun 2016

Pretty in just One minute!

Hai!

Haritu kan i ada cerita pasal Luminous Skincare.
Ini nak cerite pasal foundation. Nampak tak ada bulatn merah tu? Hehe.... itulah dia. Now, Luminous pun dah keluar foundation untuk pra pretty2 dekat luar sana ❤.

Suka gel dia tu. Lembut dan wangi. Bila apply pada kulit. It became soft and smooth. Lagipun senang je. Dalam beberapa saat je dap dap muka dah cantik! Di tambah pule dengan Silkygirl eylinear dapat dari Sasa ada promotion dengan makeup remover sekali tau! Mata weolls nampak lagi daring gitu *sambil kedip2 mata* and belakang foundation tu ofcourse absorb sponge untuk applye foundation. I beli dari sasa jugak. Now ada sale! i percaya semua orang suka perkataan Sale tu kan. Hehe... so apa tunggu lagi. Sasa punyer sale memang thorbaik!!!! 
Flawless treatment foundation

Oh! Lupa nak bagitahu. Sekarang Luminous foundation ada free Cheery lip tint tau! So cepat2 dapatkan dari blog Namee Roslan. Best sangat lip tint dia ada perasa lagi. So, jangan tunggu lagi . Cepat2 grab supaya tak rasa rugi. Now ada promo.


This is how the head of the foundation look alike. Just pusingkan je. Dia xde penutup. So, kalau nak tutup pun pusingkan secara menurun. Unik right?!

Kandungan
OH hello, Flawless Treatment Foundation...
- SPF 50
- sensitive skin
-Brightening makeup
- pore minimizer
- sambil protect sambil treatment
- merawat kulit jeragat
- anti aging expert

-15ml
- water based
-sebotol tahan 2 - 3 bulan
- formulation of  Italy


Inilah muka belacan lepas apply Luminous cream tu. 

       Cantik cantik dalam masa seminit je.
OH HELLO! FLAWLESS TREATMENT FOUNDATION.

                       

21 Jun 2016

Apa kebaikan meniru pasangan lain?

Hai!

Baru-baru ni macam ada viral pasal sepasang kekasih. Right? Kalau tak silap, lelaki layan teman wanita macam princess and ramai yang berang tentang benda ni right? I mean berang sebab para gegurl dekat luar asik tag dekat boyfriend diorang. Jom catchup what happened.





Ok! Dah siap tagging. Rajin2lah click setiap link tu. 

Apa yang menarik perhatian aku dekat sini is, link keempat tu. HAHA! Nak tergelak aku baca isi kandungan daripara lelaki buat girlfriend diorang. Ada yang suruh 'awex macamni tinggalkan je'. 'Awex macamni batak romantik'. and blablabla. But, you know what, kesian sebenarnya akupada kedua-dua pasangan yang ditag dan men-tag tu. Makan dalamlha sistha! 

Tahu tak, sebenarnya semua orang idamkan hubungan yang istimewa. Penuh dengan romantik. Macam aku jugak. Tapi, aku nak bagitahu. Dalam dunia ni semua tak sama. Even otak kita pun ada kecik ada besar. Hati pun masing-masing mengikut sikap masing-masing. So, why do you aspect something special from someone you love to imitate?*tiru cara pasangan lain*. NONSENSE!

A big No to those yang ada comparism sickness.

Lelaki especially tak suka kalau gegurl diorang dibanding-bandingkan dengan lelaki lain naknak kalau korang bandingkan dengan EX. But, aku rasa gegurl pun cenggitu juga. Baca status hafiz dah buat korang rasa terjentik jantung korang. Habis, korang tak rasa pakwe korang nak macam tu juge? Sedaya upaya dia mencuba untuk membahagiakan korang but instead of tag diorang pada post hafiz mahamad yang membuatkan diorang jadi down. Ladies, Hafiz mahamad ni anak loaded. Life dia tak sama. Tengok gaya hidup dia dekat insta pun tahu dah. So, please respect your pasangan yang bertungkus lumus nak menghalalkan hubungan korang.Tu pun romantik pe Nanti dari nak jadikan bini terus tawar hati. Tak suka ke? Aku suka. Bak sini boypren korang. haha! 

Nak share satu perkara. Aku bercinta dengan  'profession' taknak sebut kerja apa. Well. waktu kenal dia dulu tetiba dari hidup senang terus dia jadi susah. Dia jadi baran. Kuat merapu. Dah lah hidup susah then kita plak kena tolong. But, i try to mix with his 'so-called-sucks' life. Aku tolong dia. Dari jatuh now slowly bangkit. He is not the romantik type guy. Faham-faham jelah kalau dia tak wish 'miss you' ke 'Love you' ke... harap jangan makan dalam sangatlah. But, is not a chance for being an unfaithful couple. If, he try to adapt life kau yang manjalitis, mengada nak mampus tu. So do you. Aku kalau nak dapat dengar dia sebut 'i love you' or 'i miss you' tunggulah langit runtuh pun tak akan menjadi apa-apa. But, you know. Walaupun kita tidak mengexpresskan perasaan kecewa kita tu di 'insta'. 'Fb'. but he know that he lack in this type of manner. But, aku tak pernah plak suruh dia jadi macam 'Hafiz Mahamad' ke..... Tom cruise ke..... atau TMJ sekalipun. I know he can't. But he tried to be one.

Tapi, bila he tried to be romantic, aku plak yang tuduh dia ada afair atau cuba menipu aku. kekekekeke. Teruk kan aku ni? Yelah! Siapa suruh jarang sangat nak wish menatang romantik tu. kankankan..... Memang lainlah yang muncul dekat kepala otak aku. Dan dia juga pernah cuba untuk menjadi orang pertama yang wish birthday aku *indeed he tried to be a romantic guy under my request* sampai tertidur dekat airport. Mesej panjang berjela. Pada aku, it's sweet. Like i told you. He tried cuma tak sampai ketahap cair macam ais batulah sweet dia tu. But, still aku tak suruh pun dia jadi macam jejaka-jejaka tu. Guys....... just be yourself. Buatlah apa pun. jadi romantik mengikut kemampuan diri sendiri. Jangan terlalu mudah terpengaruh dengan apa yang dilihat. Takut nanti sendiri yang terluka. Take noted! But, cuba korang pikir. Kalau korang mendesak pasanan korang untuk jadi macam tu agak-agak apa akan terjadi??????


BTW.  Aku taknak boypreng orang pun sebab i own one. Dia sudah cukup bagus dalam menjadi diri dia sendiri.  uhucks. Okaylah. Dah kehabisan ayat ni. Nanti kalau ada lagi aku share.


17 Jun 2016

Gift for my Red Monkey

Hai!

Harini nak share something dekat korang. Hari tu siapa yang join contest Sis Shamiera Othman mesti dia tahu kan?. Heheheh

Nak tunjuk... Jh dah ada kawan untuk monyet merah Jh!! Yeay!!! red monkey dah tak bosan dah sensorg. 

Btw. Thanks Sis Shamiera Othman. jh suka sangat gift yang jh dapat. Plus yang eye mask tu. Tq again!!


                       Little blue for my red monkey
Tadaaaaa!!



8 Jun 2016

Jom join contest zazaiman!


Jom Join contest zazaiman.



Hadiah Yang Ditawarkan Miri Jubah Merah @ Riya Baju Kurung Hitam

                   1. Buat SATU entri & Copy Paste banner contest di entri tersebut. 
Tajuk Entri adalah bebas.
2. Follow instagram @byzazaiman  dan @tengkubutang
3. Follow blog zazaiman dan blog tengkubutang.com
3.Copy dan Paste ayat dibawah pada entri korang

www.zazaiman.com ( link kan ) merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.

Pemiliknya Zaza Iman juga membuat servis cetakan kad bisnes dengan harga hanya RM55 je untuk 3 kotak ( 300 pcs ). Juga menjual secara online produk pakaian. Untuk sebarang tempahan kad bisnes dan lain boleh berhubung terus melalui instagram @byzazaiman

                                    Contest Jubah By Zaza Iman

Berita baik, www.zazaiman.com kini sedang membuat SATU CONTEST iaitu CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN. Dimana hadiah yang ditawarkan adalah :

HADIAH YANG DITAWARKAN 

1 x Miri Jubah @ Riya Baju Kurung By Zaza Iman
1x RM10 Topup by Tengkubutang


Nota ** 
seorang pemenang yang berjaya boleh memilih sama ada mahu
jubah merah atau baju kurung hitam

Sekiranya baju yang dipilih kehabisan stok, maka baju lain akan digantikan dimana anda juga boleh memilih SATU dari  beberapa pilihan yang ditawarkan

Yeahhh..best kan??

Kalau korang nak join boleh klik SINI .   ( copy sampai disini )


4. Hantar URL entri pada ruangan komen ini...


PEMILIHAN PEMENANG

Pemenang berdasarkan cabutan bertuah.. so siapa yang bertuah.. ? semoga menjadi rezeki korang..


CONTEST TAMAT

9 HB 6 / 2016  ( KHAMIS ) jam 11.59 malam

Lelaki nak join pun boleh..mana la tahu boleh hadiahkan untuk adik..kakak atau mak.. :D

PEMENANG AKAN DIUMUM PADA 10 HB 6 ( JUMAAT )

****

Terima kasih kerana menyertai dan semoga berjaya... muahh

7 Jun 2016

Cantik tanpa menggunakan duit.

Hai

Selamat berpuasa!

Harini terasa nak share satu benda dengan korang. Jh dah cuba. So, korang plak. Mesti korang semua ada keinginan untuk menjadi cantik macam song hye kyo kan? kekekekkek

Straight to the point jelah!

Kan sekarang dah kecoh pasal yang beras tu kan? 

Now, Jh nak ajar koang. YOU SHOULD TRY IT AT HOME. The cheapest and the best food for you       skin.   

         Nak share Gambar.

Ada dua keping je.

          
Gambar sahaja sbgai contoh
                                  1          


                                  2
Lepas dah diblend
                                                           
                 First, korang amiklah beras pulut. Kalau takde beras pulut korang guna beras mak korang. Jangan sampai mak korangnampak. Nanti kena marah tak tahu! hehehe....

               Lepastu dah cuci tu, korang blend dulu pun boleh atau kasi goreng dalam kuali tanpa minyak tambah satu sudu gula dan satu sudu garam je. Ikut berapa banyak beras korang amik. Jangan lebih sangat garam dengan gula, nanti jadi keras. 

               Goreng jangan lama sangat. Bila dah nampak kuning-kuning sikit padam api. Ingat, time goreng tu tak payah letak minyak. goreng kosong mcm tu je!!

               Lepastu, masukkan dlam blender tambah sikit je air panas. Sebab apa kena tambah sikit air panas. Supaya dia tak lembik sangat. Nanti boleh guna untuk buat scrub dengan masker.

               Lepas dah blend sampai hancur. Keluarkan dan sejukkan.

              Lepastu dah boleh mulakan peperangan anda.

              Amiklah sikit and scrub kan muka dulu. Lepastu dah scrub rileks jap then cuci muka tu.

              Lepas dah cuci, lumurkan lagi sekali bahan yang sama sampai rata. Then biarkan sekejap dalam setengah jam or satu jam. Lepastu cuci,

             Kesan penggunaan:

  1. Rasa kulit muka licin
  2. Kulit muka lembut
  3. Kulit muka bersih
  4. kusam berkurangan
  5. cerah sikit
             Serius tak bohong. Eh! Nak pesan seminggu buat dua atau tiga kali tau. Nanti asik scrub je nipis plak kulit muka. Then apply lah skincare korang. Macam Jh Luminous skincare night. So lepas dah cuci  muka tu then apply toner dengan Repair activator.

                                                     



           Ha nak bagitahu. Dekat body korang pun boleh tau. Sekarang Jh dalam proses nak putihkan balik tangan ni. Terasa lembut kulit dengan tapak tangan. Sampai korang asik nak main-main je dengan kulit korang sendiri. Nak tahu betul atau tak. Try lah dulu. Then mesti korang suka.

                                                                               Selamat mencuba!!












 


6 Jun 2016

SEGMEN BLOGWALKING #1 BY WWW.SYAHIDAHFADILAH.COM

Assalamualaikum w.b.t.

Dah lama pendam hasrat nak buat segmen ni, tapi keadaan tidak mengizinkan. Risau tak dapat bagi komitmen, huhu. Tapi kali ni bila saya publish entri ni, maksudnya saya dah bersedia dengan komitmen itu, cewahh. Harap-harap dapat support dari yang lain. Saya akan keluarkan senarai peserta nanti supaya mudah untuk kita blogwalking, dapat jugak tambah traffik ke blog kan. 

Pada masa yang sama, saya juga sedang mencari 15 buah blog bertuah untuk mengisi ruangan hati saya. Ehh? Maksud saya, untuk mengisi ruangan bloglist saya bagi sesi bulanan nanti :p Syarat-syarat penyertaan sangatlah mudah. Harap ada yang sudi join segmen yang julung-julung kalinya dari saya ni.

https://3.bp.blogspot.com/-Z3Q4pPscnQA/V1FO3fLoEPI/AAAAAAAADWI/cbDHGfKVcDkG1MmXQ8GYyrW9e-BAQpHvwCLcB/s1600/SF_Banner%2BSegmen.png

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Follow blog dan instagram.

   
    Blog : www.syahidahfadilah.com *boleh klik*
    Instagram : syahidahfadilah_

2. Buat satu entri yang bertajuk "Segmen Blogwalking #1 by www.syahidahfadilah.comdan backlink kan ke entri ini. 


3. Copy banner di atas kemudian paste ke dalam ruangan entri anda.


4. Publish entri. Tinggalkan link/URL entri anda dalam ruangan komen entri INI sahaja. 

5. Pemilihan pemenang menggunakan khidmat random.org

15 buah blog bertuah tadi akan berada dalam bloglist saya selama mana yang saya nak. Maksudnya, tempoh tu takde lagi, mungkin sebulan, dua bulan, tiga bulan, mungkin selamanya. Harap sempat buat segmen ni untuk setiap bulan. Tengok keadaan macam mana nanti, insyaAllah.

                                                               TEMPOH SEGMEN

                                MULA : 3 Jun 2016 (sekarang)  |  TAMAT : 30 Jun 2016 (jam 11.59 pm)


Heboh!

Hai!

Selamat berpuasa semua.

Jangan curi2 selak tudung saji eh.....mak marah nanti.

Harini. Eh! Nak cakap, bulan ni rasa bertuah sungguh bila pertama kali join blogger segment tapi berjaya menang dua kali berturut2. ALHAMDULILLAH!

Hope next time menang lagi.

Cik Aisyah  *click sini*

Bagi pemenang-pemenang yang join, Tahniah!

Bagi yang tak dapat apa-apa. Takpe, inshaAllah ada rezeki mesti dapat. Pape pun saya join!


Selamat....hari raya

eh!

Selamat berpuasa semua.

Semoga amalan puasa kita mencukupi. ^^

4 Jun 2016

Why Luminous Skincare is good for you


Hai!

What a great day. Raining cats and dogs.

Dah lama tak muncul dalam blog. Seminggu ase. Balik kampung cuti. hehehe

So, hari ni start kerja. Maka, back to normal life.

My first blog for June is.

Lagi sehari Ramadahn bakal tiba, maka nak wish awal. Selamat berpuasa nanti.

Oh ya! This is not a paid review. Tapi, saje suka suki nak kongsi dengan semua yang suka dan sayang akan diri sendiri like me. Tapi, maciam Jh ni terlalu obses dengan my own skin. haha!!

Jh, suka try macam jenis benda. Tapi, tengok jenis products la. 

Kulit jh, tak boleh guna sebarang products such as, qu puteh ke, d herbs ke pape lah. Dia kena guna jenis yang natural plus mineral. Kalau tak, kulit boleh rosak teruks woooo... Boleh nangis gini!! Sobssobs....

Sebenarnya, sejak kerja ni banyak attach dengan matahari. Maka, berbagai jenis products jh dah guna. Simply Siti is one of my favourite products. But, bila makin lama guna dia dah tak de pape efect. So, jh tukalah jenama lain. Dan sehinggalah Jh baca blog kak namee. 

She introduced this into her blog.

Luminous Skincare. Made from Italy Laboratories.

Luminous Skincare.

The thing that why i like Luminous the most is. It made from natural stuff. Dari cleanser until midnight repair activator. Liquid dia sangatlah soft and wangi. Sampai time cuci tu korang boleh berkhayal menggosok muka korang. Sumpah! Hicks!

Antara yang terkandung didalamnya adalah 
  •  aloe vera extract
  • burdock extract
  • gingko biloba
  • lavender oil
  • olive oil
  • Vit B3
  • and etc

Kan banyak sangatkan kandungan yang natural dalam skincare ni.

My face were to dry and full with open pori. Oh ya! Bawah mata teruk sangat keringnya. Tapi, since dah guna Luminous ni, Alhamdulillah sangat berkesan menjaga kulit kita.

What can i tell you is, Do you natural skincare. Which is good for your skin!! *muscle*

Pada jh, walaupun harga agak mahal tetapi once it good for you, maka tidak akan ada istilah kerugian. *ayat nak skema je*

Okaylah. tu je perkongsi in first week of June. See Ya!!





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...