Pages

7 Mar 2016

5 Things I Hate The Most

                         

      Assalamualaikum.... firstly i want to say thank you because she tagged me in this post in few days ago. rumah takde wifi. Bajet pun lari. hehe... *kumpul duit nak pergi sydney*. So tunggu bila ada free di office baru dapat online. Well, sbnarnya Jh sangat suka tajuk cenggini sebab Jh tak mudah membenci tapi.........

Rules Pertama :
Buat satu entry yang bertajuk 5 Things I Hate  Most berserta gambar di atas dan list lima benda / perkara yang paling anda tak suka dan benci.Mention siapa yang tag anda dalam entry tersebut.Anda juga di kehendaki untuk tag lima orang blogger dan pastikan mereka tahu.

1.   Menanya soalan secara berulangan
            Cukup sekadar sekali sahaja bertanya soalan. Atau memberi tahu sebanyak sekali. Tapi selalunya Jh beri peluang dua kali sahaja. But kalau lebih dari dua kali, memang nampak Jh buat muka toya. Antara soalannya:
                " Kau tahukan esok gini gitu gini gitu?"
                "Kau tahu tak jemah cenggini cenggitu, bedah cenggini cenggitu?"
 Itu antara soalan yang berulang kali lah!

2.   Tempatt yang hingap dan ramai.
              Jh lebih suka lepak dekat rumah atau tempat yang tak ramai orang. Jh tak suka tempat yang bisin and ramai orang. Malas nak tengok kerenah orang. ada yang cenggini ada pulak cenggitu. Yang perangai meluat tu rasa macam nak hentak kepala lutut dekat dia dengan tumit laju2.

3. Bercerita
               Kalau Jh dah bercerita tu biar stick pada cerita dan jalan cerita lebihkurang sama tak pe. Tapi syok2 bersembang pum pang pum pang tetibe masuk sorang ni sembang topik lain. Memang mintak kaki. hehe *sorry kasar*

4. Baran & Jangan kacau
                 Jh ni baran sebenarnya. Makanya, bila Jh tengah dok diam melayan jiwa baik semua lari. Sebab Jh ni style yang tak suka diganggu dan cepat angkat kaki dan tangan. *adik2 dulu takut nak bersembang sebab confirm kena penumbuk*

5. Pantang yang paling Pantang sekali
                 Kalau Jh dah buat baik tu, silalah beringat. Bukan sebab nak minta dibalas. Tapi maksud Jh janganlah bagaikan kacang lupakan kulit. Tu je. Sebab manusia yang ibarat kacang tanah hangus ni dah terlalu ramai dan hampir semua dihentak laju2 oleh Jh. Maka yang seterusnya kenalah berhati2. Sekian.

Harap yang membaca tu janganlah marah sebab Jh menceritakan diri Jh.Yelah , nama pun blog. Tapi yang diatas ni mana yang kasar2 tu dah buang jauh2 da cuma adalah sedikit. kuikuikui.....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...