Pages

11 Dec 2015

Maklumat Penting

Assalamualaikum...!!!

Hehehe..macam dah berhabuk je blog JH ni! Haishhhh...bz field works laaa...sedih betul..sampai tak de masa nak update blog. So dalam berminggu sibuk ni macam2 lah yang dialami. So, hari ni macam free sikit la. Tadi log in facebook. Borak dengan seorang kawan ni. Dia mak orang lah JH anak orang hahaaha!! Tiba2 dia tag berkaitan dengan seperkara. Walaupun tengok benda tu perkara kecil dan bak kata orang zaman sekarang 'SEMPOI' je....... tapi penting jugak! JH siap bertanda seru lagi. Hurrrmmmmmmmm......



Bukan nak kata apala....untuk perkara macam ni.. semua lapisan mesti kene titik beratkan. Tak semestinya yang takde anak tu kene wat DONO je... Jangan lupa, anak sedara memasing yang masih kecik pun manusia juga.Oh!Bulan Nak tahu story lebih lanjut baca pada artikel tu.

Budak2 ni semua yang ada pada badan diorang lembut. Even tulang belulang diorng pun lembut. So sekali kepak memang akan patah. Lain macam kita. jatuh seribu kali pun retak n terseliuh. Bila nampak anak jatuh katil ke terhantuk ke and so on. Cepat2 buat pemeriksaan sebab kita tak tahu apa yang terjadi pada dalaman dia. 

Jh nak cerita pasal member jh. Dia memang hantar anak dia pergi pengasuh setiap kali kerja. Selalunya dia aktif je tapi one day tu tiba2 anak dia jadi kurang aktif, lembab and lesu. Bila check rupenye otak ada darah beku jatuh masa dekat rumah pengasuh. Tapi pengasuh mengaku mmg kesilapan dia cuma dia tkut beritahu awl. Haishhh....nasib anak tu sempat di selamatkan and now dah aktif semula.

Pesan JH disini. Jangan amik remeh dengan apa yang terjadi dekat budak2 yang ada disekeliling korang. yer ^^

Pesanan ringkas tapi mendalam dari JH.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...