Pages

11 Sep 2015

Nampak Lames tapi sebenarnya menyeronokkan!

Assalamualaikum...is it proper for me to say Good Morning/Noon? hehe...

Okaylah..tanpa melengahkan masa....sebenarnya hari ni JH macam agak banyak masa lapang. Jadi, JH pun memilih untuk tengok BLOG. SIAKAPKELI.COM . main game PLANTS VS ZOMBIES.*benda wajib setiap hari*.

So! tengah skrol2....laman siakapkeli tu tiba2 tengok dia share tentang one new games called agar.io. Nampak takgambar kat bawah tu? 



Apa kata mana yang tengah stress bekerja tu stop sebentar then try this game. Actually, it's quite lame but fun. Yang penting stress boleh hilang. Dalam dunia Agar.io tu hanyalah ada empat segi petak yang banyak dan bentuk bula2 macam belon. 

Jh akan ajar step by step untuk mendaftar. Senang je..tak perlu guna gmail pun tak apa..tapi kalau nak guna FB pun boleh.

JOM!

Step # 1




Pergi dekat uncle google then korang type Agar.io. <------ Kalau boleh click je link tu.

Step #2

Dia akan keluar macam ni....
so!
Korang just Sign in type nama korang.
kalau macam JH nak main JH akan typekan nama JH pada petak berwarna biru yang ada tulis 'NICK' tu. Yang FFA tu biarkan je.... Then akan keluar macam yang bawah tu.



TADA.......!!!!!
Ada nama JH lagi. Comelkan!
Then korang tolak lah dengan tetikus korang nanti dia akan mengelilingi kotak yang ada banyak bulat2 kecik tu. THEN, lama kelamaan dia akan membesar. tapi jangan sampai belon korang tu pecah tau nanti boleh mati atau terhimpit. berjaga2.

So apa lagi. TRYLAH!

SEMOGA BERJAYA!!




Step # 3 

Lepas korang dah habis main kiranya dah bertahan selama yang mampu then akan keluar macam dalam gambar tu. 

Malu JH dapat result gitu. kekekeke

Oh1 BTW, sape yang ada Play store dengan Google play boleh download!
TRYLAH!



2 Sep 2015

Malaysian Pebret Pood

Assalamualaikum.......

hehe....dah brekky? *breakfast lah!*

Alhamdulillah............

Tak tahu nak buat apa....kerja dah seel.....tadi dok belek album dalam phone. Tetibe teringin nak kongsi pasal makanan pebret JH. Sat nah..nak up gambaq!!


Special vietnamese beef noodle

Sedapkan...tengok gamba pun dah terliur. Inikan pula kalau makanan ni ada depan mata. haha!!

But actually, kalau JH g SR ni selalunyalahkan makanan paling wajib yang JH akan order 'Special Beef Noodle' sebab dia memang sedap and makan pula dengan cili hijau dia lagi sedap! Sampaikan kalau balik baru nak lelap mata tu boleh terbayangkan lagi. HAHA. and minuman paling wajib JH akan order Ice caramel latte. JH xkan berpaling pada menu lain dah melainkan JH teringin nak mencuba menu lain. Harga dia pun okay lah kala cmpur semua ada dalam rm 30++. but pada JH berbaloi jugalah order sebab mangkuk dia besar,isi dia pun besar and tebal and banyak , mee dia pun banyak kuah dia pun sedap. Kalau air dai memang size besar takde kecik tapi okayla dlm rm10++ .

Then kalau makanan sampingan dia JH akan order Lasagne. hehe

Snap je dari PC kekeke.... sedap tauu. Makan dengan roti dia lagi. Lasgane ni kiranya macam dessert untuk ktorang satu family. So rugi kalau korang tak try. Bagi yang dah pernah try mesti suka. Kan!

Tapi ada satu lagi menu yang gempak lagi sedap.
 Noodle In Tom Yum Kung!!!

Extra pedas punyer. Kalau korang tengok pada buku menu dia pun korang boleh nampak ada tanda cili. Itu bermakna tomyum ni memang pedas. Tom yam dia memang terbaiklah. Memang selera perut JH betul. Tak rugi kalau cuba dan rugi kalau tak cuba. ahaahah.... 

K lah.... itu je yang JH nak cuba. So bagi yang terliur tenogk gambar2 ni..pergilah try cepat2 hilangkan kempunan yer. Sekadar berkongsi saja ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...