Pages

26 Aug 2015

Malaysian Pebret Pood

Selamat Tengah Hari.


Dah makan? Bagi yang kerja mesti lunch pukul 1 kan.....

Tetibe rasa bosan plak bile kerja da siap.....

nak sharela satu makanan yang JH suka.

Nasi kerabu JKWPKL

                                    Mesti korang pelikkan dengan tajuk nasi tu. HewHew.....

Bagi yang kerja area-area sni mesti tau kalau JH cerita. Boleh dikatakan setiap minggu mesti akan ada satu hari tu Jh dgn officemate pg beli nasi kerabu. So, kalau pg medan makan bawah tu... JH selesa pggl kedai JKWPKL sebab dia berhadapan dengan kedai tu. kekekek.... Kalau pg situ, mesti JH dgn officemate pilih beli nasi kerabu dekat pakcik ni. Gerai dia berhadapan dengan gerai roti canai dan bersebelahan dengan gerai bancuh air uncle mamak. *Panggilan cincai..dah terbese*. Situ! Nasi kerabu dia memang LEGEND! Orang akan beratur ramai semata nak beli makanan kat gerai dia tu. Tapi kalau nak rasa masakan lain pun boleh.. ada spagetti goreng ada laksam... laksam tu kan dibuat dari kueh teow panjang2. Kalau pergi kedai yong tau foo mesti ada kan... dia jual macam tu lah..so dia bg kita pilih berapa nak..atau cakap je nnt dia bg... then dia bungkus... Harga dia berpatutan. Kalau dekat kedai makan lain nasi kerabu mencecah sampai rm6-7 dekat sini maintain 5 hengget!! kalau minta tambah lebih sisa2 pun xde hal tetap maintain harga. Kalau macam spaggetti goreng tu tanpa begedil dalam rm3.00 tapi kalau tambah 3-4 henget laa juge..tapi berbaloi sebab dia xcatu makanan dia bg ikut sukatan bekas tu juge. Laksam je xpnah try, nanti nak try. Pakcik ni dia ada setiap hari waktu bekerja. Tapi, kalau cuti sekolah. Sebab dia org kelantan, so time tu jelah dia balik lagi satu anak dia budak skolahkan... Azablah bagi penggemar nasi kerabu dia. HAHAH!! JH tak minat sangat pun nasi kerabu sebenarnya. Tapi, keunikkan nasi kerabu dia buat JH suka makan nasi kerabu dia SHJ ye...........

So bagi yang suka mencuba makanan baru. Sila2lah lajak ke sini. Gerai makanan berhadapan dengan Bangunan JKWPKL berdekatan dengan SPA & Bangunan Kementerian Kesihatan Malaysia yang terletak bersebelahan Masjid Negara. kalau keatas sedikit adalah sekolah..atas lagi Tangling. Maybe kalau sebut klinik tangling semua kenal. MUNGKIN......MAI2!!.... rugi xcuba.....

Okaylah...setakat itu sajalah JH share.. Nanti JH nak share pasal kueh teow sup yang ada dekat pasa tani yang dijual setiap ari jumaat pulak yerrrr ^^

20 Aug 2015

APTB

Assalamualaikum......

Morning semua..... today i'm going to make my self have a positive thinking!! hahaha

Semalam tengah bosan..bosan kerja dah siap...JH saje je buat benda yang tak berfaedah. Jap nak share dgn korang.
Pertemuan Adam Hawa

haha...Sorrylah tak lawa...lepas tu hero and heroinnya cilok google jek,....hahahahha...... Teruknya JH.

Btw...JH teringin nak share sesuatu. Dalam banyak2 novel JH pernah buatlahkan..tapi separuh jalan je yang lain tu..... JH paling suka novel ni..tak tahu kenapa terasa macam ada aura. hohoho......
Tak dela..... sebenarnya.... novel ni ada berpandukan pada kisah hidup sikit2......


Tapi yang gambar pilot tuh ensem kan!! hahahah.. *Gatal mata sat*. 

JH nak kongsi sikitlah apa yang bermain di minda JH.

Dalam banyak2 perwatakkan... JH paling suka watak Irham. Sebab dalam cerita ni... Irham ni seorang yang walaupun dia pilot...walaupun dia dikelilingi beribu orang pramugari cantik! tetapi...prinsip dia hanya satu je.... isteri tetap isteri..isteri hanya satu...dan yang satu itulah akan menjadi isteri dan juga mummy kepada anak-anaknya nanti. Irham suke benda yang boleh menarik hati dia. Dia seorang yang cepat marah tapi coolnya sekejap. Membebel pun kalah mak nenek tetapi dia seorang yang penyayang dalam diam. Kalau nak tahu maksud penyayang dalam diam, tunggu kemunculan novel seterusnya.

Zara- She is an obedient daughter even though she'd made a lot of problems. Dia pensetia dan mudah menyayangi sesuatu walaupun benda itu adalah objek. Panas baran mewarisi sikap atoknya tetapi seorang pendendam. Namun, Zara cepat akur dengan kata-kata sekiranya perkara itu masuk dek akalnya. Namun kerana sikap Zara yang ego itu hampir menyebabkan dia kehilangan sesuatu yang berharga dalam hidup.

Hafrez - He is a good son to both his parents. Hafrez ni seorang yang mudah mengalah namun semangatnya tak cepat pudar. Apa yang Hafrez tahu, Zara adalah hidupnya dan dengan Zara juga dia akan nikahi. Musuh utama dia adalah diri dia sendiri kerana kesilapan yang telah dia lakukan jugalah menyebabkan dia kehilangan Zara.

Okay cun! setakat itu je karangan buruk JH yang mampu JH lakarkan. hehehe ....Kalau tak okay bagitahu lah..tak pun share komen ye!! heheheh..mekaceh uolsssss!!!!!!



19 Aug 2015

A thought comes with a feel


Assalamualaikum...MORNING semua.........

Tak tahu apa yang nak dikongsikan..hurmmm....... tapikan tadi terfikir nak mencari quotes. So kebetulan i've found this. Macam ada kaitan dengan JH sedikit. TAK! Actually yang ni JH percaya berlaku pada semua orang.

Yelah...kita hidup ni dikelilingi orang. Dan orang yang mengelilingi kita ni ada berbagai jenis.

                                                           Ada yang hati busuk. 

                                                            Ada yang pendengki
                                                         
                                                          Ada yang suka bergosip

                           Ada yang jenis suka jaga tepi kain orang. Samalah dengan gosip

                                              Ada yang jenis cepat SENTAP/SENSITIVE

                                 Ada pula yang jenis salah dia tak nampak salah kita nampak aje.

Jadi, bagi orang yang macam ni. Pleaselah...move on. Muhasabah diri. Janganlah selfish..... Gara2 sikap macam nilah boleh merosakkan sesebuah hubungan. Sama juga macam kita ber'kapel'/berkahwin. Kalau ada yang ego sama ego, cemburu sama cemburu, Baran sama baran. Apa yang jadi??? Hurmmmmmm.... Bangunan KLCC pun boleh runtuh tau.


Sejak JH berhadapan dengan manusia camni....... hati ni pun dah semakin kebal. Apa pun dah tak terasa. Cuma mampu melihat dan senyum dari jauh. Mata ni pun dah tak lalu nak tengok apa yang ada di FB tuh. 

Ingat, korang seksa orang dengan cara macam ni. Hidup korang pun tak tenang sebenarnya. Sentiasa berfikiran negatif. Kan sakit macam tu. haishhh...... takpelah... JH pun dah tak tahu nak cakap apa lagi. Sedih memikirkan apa yang telah terjadi. Semoga dia berubah itu saja yang ada dalam doa JH. AMINN

18 Aug 2015

Kawan

Firstly.... JH nak share sekeping gambar dekat koran semua. Title is : Why do we need friends.

Kenapa kita perlukan kawan? 

Apa pendapat korang?

Apa korang rasa dengan tajuk tu?


Selama JH idup sepanjang 20++ (umur dirahsiakan) hehe...... JH boleh kira bilangan kawan JH. Tak sampai 5 jari kawan rapat yang JH ada. Kawan dan sahabat ni lain tau maksud dia. Yelah, Kawan ada dengan kita anytime means 'easy come easy go' camtulah citenya...tapi sahabat ni...dia sentiasa ada dengan kita tak kira kita tengah sedih ke tengah happy ke tengah marah ke ap ke..... Betul tak??

Entahlah apa yang JH rasa sekarang. Sedih, Marah, Kecik Hati. semua adalah...... Tak tahu nak ungkapkan macam mana. Mungkin jua JH silap pilih...atau mungkin juga Tuhan nak JH mengenali setiap orang yang ada disekeliling kita walaupun orang yang paling rapat dengan kita. Bak kata satu pepatah, Duri dalam daging. Itulah yang JH rasa sekarang ni. Dulu berkali-kali JH terasa dengan dia, sikit pun JH tak pernah mengungkit atau pun UP status ke wechat ke.... even JH biarkan je... yelah...Kita sebagai kawan paling rapat mestilah happy kan tengok sahabat kita sendiri happy. 

So, One Day tu. Nak dijadikan certia, dengan yang maha berkuasa. 'DIA' memberi keizinan pada JH untuk melihat perangai sebenar seorang yang bernama 'SAHABAT'. Sejak dari kejadian itu, JH mulai meminggirkan diri bukan kerana sakit hati atau marah. Tapi kecewa..... KECEWA dengan sikap dia yang sangat kebudak-budakkan.

Allah....masa tu....tuhan je yang tahu perasaan JH macam mane....... Hati ni terasa bagaikan disiat-siat sampai halus. 

Esoknya, some informer bagitahu perangai sebenar dia...... dan ye...bila dalam sesebuah hubungan itu dipenuhi dengan hasad dengki. Tak sangka betul firasat JH selama ini. Dia memang ada perasaan hasad itu. MasyaAllah.... waktu itu apa yang ada dalam pikiran JH, Kenapa? Apa salah aku? Jahatkah aku pada kamu? Tidak sempurnakah aku sebagai seorang sahabat pada kamu? Apa yang kamu tidak puas hati dengan aku wahai sahabat?

Oleh kerana kaum adam, engkau sanggup mempunyai sikap jelik itu. 

14 Aug 2015

ke 'buzyian' melanda diri JH

Asalamualaikum.....

sebelum tu nak share sekeping gambar dulu.

dah lama JH tak update.... sedih tengok blog kosong.

Sorry...busy la...sebab tu up gambar tu.....

BTW ...thanks pada Kim sbb baca novel JH...heheheh....mekaceh juge sebab cakap best.

Sebenarnya.... 'Pertemuan Adam Hawa' ni based on true story...Tapi tak semualah betul2...ada yang imaginasi je... but some tu memang true story lah..cuma pertemuan Zara dengan si Pilot tu tak sama dengan true life. Orang kata...kalau based on true life sangat pun tak best juge kan...so JH kasi campor2 macam makan rojak laaa...hahahahhahahahahha......

wel....hope korang Enjoy. Sebenarnya...kesian juga dengan life Zara tu..... part yang tak jadi tunang and meroyan tu just imaginasi je..tapi apa yang terjadi pada dia tu memang lah.....reality....


So back to the story..... JH bz..so nak update story pun amik masa sikit...inshaallah nanti ada masa terluang JH up la...... sebab sekarang ni.... UNIT JH bekerja kena buat research..so JH kene tumpukan pada sini duluan yaa...... maaf seribu kali ampun dipinta.......

k lah..have to go...nanti up lg...muahhh!! SHAYANG SKIT!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...