Pages

18 Jun 2015

Pertemuan!

*Mengeluh*

Mesti mana yang perasan akan nampak ada penambahan baru pada blog JH. hehe.... JH baru je edit and renovate dengan batu, konkrik apa semua. wallah!! Alhamdulillah adalah sikit gambar2 boleh menghiasi mata2 korang. Takde lah korang cepat jemu baca. Setelah belek dan belek....sebenarnya JH nak minta korang...

INI!!
Sebenarnya..... sebelum ni dalam blog JH ada lambang followers ni. Tapi..entah macam ne agaknya gatal sangat kot tangan ni. JH tertekan apatah...hilang terus!! OHGOSH!! tapi tadi...tetibe rasa rajin terlampau sangat...so JH jumpa balik benda alah ni dekat 'Layout'. So, JH berharap korg rajin2kanlah jejari korang dibolan pose ni utk tekan butang 'join this site' tu ye.. ^^ mekaceh banyak!!

JH sayang korang...mmuuuaxxxxx!!

First day Puasa !

# Now Playing - *Lagu Hati Perempuan*

Morning semua!! huhuuhu...pagi2 dah tunjuk perangai ala-ala semangat kucing nak curi ikan didapur.  Sebelum tu....



SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN SEMUAAAA!!

Hehe... First day of Ramadhan....JH tau mesti semua tengah lelembik macam sotong.kuikui...Tapi syukur alhamdulillah luar tengah mendung dan hujan..so kurenglah macam jelly2 nye tu....Btw... Korang sahur apa tadi? Sedap tak? huhu... ada tak yang tak poce....kalau tak poce siap....nak bagitau mak..! hehe...

Oleh kerana hari ni hari pertama puasa...so JH dengan housemate makan mknan paling simple. Makanan bujang paling pemalas. Nasi putih, Telur dan kicap je.. ngeeee
Nampak tak betapa pemalasnya anak dara ini! kuikui

So early in the morning dalam pukul 4 pagi macam tu..JH dah kejut2 hosemate semua suh bangun siap2 while JH p goreng teloq (mai dah bhs utagha slrrrppppss..) . Goreng tiga bijik ja pun...bukannya amik masa lama.... p/s : ktorg bagun awal pun sebab nak save time tid tu ha..yela katakan kalau bangun pukul 5 kene tunggu sat sebelum tidoq nanti perut buncit. Tau2 dah kena bangun p kerja. So kitorg choose pukul 4... kikiki.... Dah setel goreng....and makan...so apa lagi cepat2 cuci pinggan tidoq ahhhh...hahahah.... Macam ni lah rutin harian seorang anak dara yang tiada apa2 sebenarnya... ceewahhh.... 

Bazaar Ramadhan....

Apa yang ada dalam gambar tu!! heheheh...gedik je JH ni kan..yela apa lagi ...tengok pun dah tahu... Bazaarlah kan...tempat yang jual banyak makanan yang boleh membuatkan kita meleleh ayaq lioq! hohoho..... JH tahu..bila sebut pasal bulan puasa..mesti otak korang akan scan Bazaar kan!! hehe..tak yah nak beda'ah banyakla...JH pun macam tu jugek sebenanya..hahahahahahahah *tak malu gelak mengilai!* So..kalau kat tempat JH...bazaar ramadhan selalunya dekat Desa Pandan lah..situ memang gempak punya Bazaar..panjang sampai ko boleh putuih kaki berjalan!! *Macam gempak sangat*
Tapi hari ni JH tak pergi..sobssobs... hosemate tade...semua bz bekerja..almaklumlah shiftkan...hoho...JH je beruntung dpt office hour..kuikui...BTW... hari ni nampaknya berbuka dengan kurma and milo jelah..memang aku kurus kaw2!!hahahah itu yg i nak sebenarnya * kerana dirimu begitu berharga**sambil melentikkan badan dan kedip2 mata* haha.....
Tahu! Mesti korang semua terliur kan...
hahahahah
JH pun!!

Gerai lauk pauk serba neka!
*Sekadar gambar hiasan je*
Jh paling suka singgah kedai lauk pauk!



Tapi JH nak pesan someting..JH tahu..semua yang puasa ni..kalau pergi bazaar bukan lapaq perut..tapi lapaq mata....nafsu makanan membuak2 betul x..hoho..... so hati2 semasa membeli..jangan membazir..beli apa yang nak je...kalau belih terlebih tu sebenarnya nafsu. Ingat membazir itu amalan syaitan...walaupun syaitan dah diikat..tp sebenarnya kitalah syaitan itu..haha jangan marah gurau je.... sekarang JH banyaklah train diri kalau nak membeli barang...beli bila perlu shj...
Bila korang nak membazir je..buat macam dalam gambar ni!!
hahahahahha!!

kalau p bazaar pun JH selalu nya beli apa yang betul2 teringin dua tiga tahun lepas....*ada eh macam tu!* Tapi JH memang snng je... beli lauk yang fevret betul2 fevret mcm tofu sambal ke..atau *haa ada atau* paru2 sambal atau!! murtabak shj...
Ada gambar murtabak!!
*Angkat tangan goyang pinggul*
Terliuuurrrrrrr

 salah satu JH akan beli untuk berbuka dan satu lagi simpan utk sahur..itu style JH skrg...bukan apa..selama JH hidup..entah berapa banyak makanan JH dah membazirkan dan cuba korang bayangkan macam mana orang ssh2 kat lua tu, nak cari makanan pun susah tau! kalau ada sebutir nasi pun dah berharga buat diorang! So beringatlah ^^

Sedih....
*Sobssobssobbss......*

Dah Lap air mata. Tak yah nak sodih sangat....hoho..... So nanti pepandai koranglah plan nak makan apa pun .janji makanan tu boleh mengenyangkan korang, HALAL! itu penting dan tak menganggu korang buat solat terawih nanti ye!! ^^



Ingat pesanan dalam gambar tu...
Bukan bulan poce je kene buat...
tapi hari bese pun kene beringat juge ye...... (Y)

Last sekali!!






12 Jun 2015

Cleaning!!

Assalamualaikum....... hehehhe

Baru lepas buat cleaning dekat blog sendiri.

YA ALLAHHHHHH SERABUT YANG AMAT!!!

Maaflah untuk selama ni JH dah torcer mata korang untuk baca blog JH.

Lepas dah cleaning semua2 termasuk tukar tulisan apa seua. I prefer my new blog yang tak berapa nak new ni lah! hehehehe....

Hope korang enjoy dengan blog JH ni.....


Just for sharing^^

    Walaupun dah habis cerita ni...tapi tetap JH suka dengar lagunya. Sedap sangat suara HAZAMA.
Jom enjoy sama2 lag tu ye !!

Sampai Mati - Hati perempuan

1 Jun 2015

Hati Perempuan

Hati Perempuan

Assalamualaikum.....

Hurmm...dah berapa hari JH tak dapat online. Internet kat office ada problem. Otak pun jadi krem tangan dan jari jadi krem takde tenet. Almaklumlah, kita ni hidup takde internet bolej jam..hahaha...

Sorrylah kalau Jh nakk tanya..JH kan ad abuat novel tu... pertemuan adam hawa...okay x? hope okay..kalau tak okay bagitahu....Sebab JH baru je berjinak dengan alam novel ni.

Btw....nak share sikit dengan engkorang.

Hati Permpuan.

Bukan cerita yang ada tengku Zaril dan Yuhanis tu tau. Tapi hati perempuan. Hati kita sebagai kaum wanita.

Kadang2 JH rasa juga apa yang dikatakan oleh petikan tu. Naknak dugaan makin memberat. kadang tu,....rasa macam xnak bangun dari alam mimpi. Yelah... kadang2 orang kata alam mimpi ni lagi indah dari realiti tapi nyatanya lebih menyakitkan dan menyukarkan . Sebab, bila bukak mata...kita adalah nyata. Semua yang diingini hilang sekelip mata. Sedih.....

Selama 23 tahun JH hidup, rasa macam banyak betul dugaan dan ujian yang dihadapi. Yelah... dari kecik sampai skrg asik kehilangan je... tak pernah ada yang statik dlam hidup JH. lately ni baru je kehilangan kawan. Bukan meninggal tapi dia memilih untuk tidak berkawan dengan JH demi seorang lelaki. Astaghfirullahalazim... Semoga dia berbahagia dengan perbuatannya.

Hebat sungguh hati perempuan kan. Boleh tanggung semua benda dengan tenang. Paling teruk pun menitis air mata je.... hurmm.... 

Yelah...sekarang peneman yang terbaik tak de lain dah. NUN...yang dekat atas tu....

okaylah... taknak cakap pape da...bye

Assalamualaikum.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...