Pages

29 Apr 2015

Happiness

Assalamualaikum...... *Terasa macam nak nyanyi lagu Faizal Tahir plak...ngeee*

Salam sejahtera *make it fair....*

Sehat? hurmm...

Apa nak dikongsi ek?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Setelah lama berfikir.......
......
.....
....
...
..
.
Ouh ya!!

Happiness..............atau Kebahagiaan......

mesti ramai marah JH ni asik post  guna ayat ala-ala sambal belacanla....... Cendolla....kan...hahaha
Sorry friends...JH bm teruk .....kadang2 JH boleh lupa ayat BM tu sedangkan setiap ari kite guna....maybe kecelaruan berlaku pada otak sebab kat rumah dengan family guna ayat caca-merba! Kiki...... So...JH nak kongsi tentang kebahagiaan....

Lately ni.....

Asik dpat invitation.....hurmm...invitation ap....

Kad kahwin....
Qiqah baby...
Engagement /e-day.....
Sambut besday anak......

Sumpah jeles...bukan jeles sebab diorang dapat buat semua tu...sebab belum tiba masa JH untuk merasa semua tu. Yelah hati siapa yang taknak kan?? JH pun nak juge..... Hurmm..ap kaitan dengan happiness?

Okay.... nak share gambar je...




Why with the Happiness??

Why??

Hehehe....

Entahlah..... dah lama sebenarnya terlintas dalam kepala ni...tapi cuma tak tahu nak buat camne..... Sungguh..... Terasa sayu hati ni....tak tahu nak kata camne...... Aritu member marah..... kenapa JH sekarang hidup tak tentu hala....tau2 dah terlepas kat Putrajaya...esok lusa ada kat Sri Kembangan......tiba2 call tahu2 dah sampai dekat Times Square....esok laginye contact tahu2 ah terlepas ke Selangor.... Memang kaw2lah dia marah..sampai JH tak terkata ap.....

Sorry awal2 pagi dah semakkan kepala korang dengan luahan hati JH.

Apa yang JH rasa sekarang?

Apa yang JH lakukan sekarang?

Entah....Kosong je.....

Kosong bukan sebab nak cuba untuk berumah tangga or watever...tapi sedang mencari sesuatu yang bermakna..... bak kata James Bond... Mission is not yet Acomplish *takde kaitan*.

Hurmm....

dahla...malas nak menyesakkan kepala korang lagi...

Adioss.....

Annyeong!

Goodbye!!

Assalamualaikum.........

27 Apr 2015

VCO Catalyst

Assalamualaikum

JH dah janjikan nak kongsi pasal VCO dekat semua..... Betul tak? dari mingu lepas lagi tapi JH tak kongsi2 lg.... Sebabnya JH kursus...ni baru ada peluang melepap dekat Kerusi...huhu....

Okay jom terus masuk ke point sebenar ye ^^

V....C.....O.......

JH tahu mesti semua dengar pasal VCO or Maybe ada juga yang dah starting consume VCO macam JH. Siapa setuju VCO memang BEST!! JOM ANGKAT KAKI!!! hehehe....

Nak cerita...why JH starting consume VCO......VCO APRICOT...hehe..... Sebab kawan kesayangan JH .....

Before dia preggy....husband dia suh dia consume VCO-DELIMA...and after that diorang husband and wife consume together VCO-DELIMA. Even tgah preggy pun kawan JH still consume the same thing.... sampailah bersalin pun masih setia dengan VCO-DELIMA.

JH perasan one thing.... Kulit dia cantik... Smooth yang paling penting. Tak de kesan kering pada bibir and skin body dia, pastu JH suka sesuatu..her hair...jadi fine tau...hehe cantik!! and ada something.....Semasa dia melahirkan baby.... Datang seorang staffnurse


 " Puan....puan ada consume apa2 ke time bersalin?" -SN

" Ada....kenapa?" - Husband Friend

" Apa dia? Sebab kulit baby cantik.... tadi saya cuba nak kesat badan baby senang je...tak payah nak guna air ke apa2 utk kesat...sekali kesat dah bersih....." - SN

" OOOO...Ada...bini saya tengah consume VCO Delima...." - Husband Friend.

Jh tahu pun sebab husband dia yang cerita...JH dengan husband dia pun best friend jugak....

Padamulanya JH pun macam 50-50..sebab JH tak mudah percaya supplement ni...tapi bila i saw my Baby Girl.... ternyata memang betul...My baby girl memang lawa! Comel... cantik.... hurmm terlebih puji pula... jap2... Tapi demi Allah..skin baby girl JH cantik.....kemerahan and licin...JH tgk pun JH jadi jeles...sebab sebelum baby lahir..mama dia(JH) kulit bersih and licin..now dah de persaingan....alamakkkkkkk jauh ranking mama dia...hahahahahhahaha!! Btw my baby girl memang lawa....

Okay mula2 Jh nak kongsi tentang VCO .

VCO - virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel dan liquid.Kelebihan VCO keluaran Catalyst ialah menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sbg supplement tambahan terutamanya untuk kulit.Ia dpt mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.



The reason ..why JH suka tentang VCO. 
  • jerawat dan kulit muka berminyak --- memang terbukti, jerawat cepat kecut dan hilang, muka pon kurang berminyak
  • kitaran haid yang tak teratur ---- bagi yang ada masalah period pain, dpt kurangkan sakit n hilangkannya
  • letih dan kurang energy- badan rasa tak cepat letih lepas menggunakannya
  • masalah penghadaman- rasa lebih lawas 

Sebelum tu..... Jh nak semua gone thru one by one... seriusly perlu..okay. ^^

Kebaikan & Khasiat Minyak Kelapa Dara / VCO

Kecantikan Luaran

  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan kadar metabolisme badan
  • Menghasilkan tenaga segera
  • Jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus
  • melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran UV
Kecantikan Dalaman
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino
  • Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
  • Mengurangkan stress pada prankreas dan sistem-sistem enzim dalam tubuh
  • Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi yang kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoporisis
  • Mencegah risiko sakit jantung
  • Mencegah strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi
Meningkatkan Daya Tahan Tubuh
  • Membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh
  • Melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim
  • Berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis
  • Melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif
  • Meredakan gejala-gejala yang dihubungkan dengan pembesaran prostate
  • Mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
  • Membantu mencegah penyakit hati dan memiliki kandungan kalori yang lebih rendah berbanding lemak-lemak yang lain
Membunuh Virus, Bakteria & Kulat
  • Membunuh Virus (yang menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis C, cacar air dan herpes) bakteria (yang menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis dan gonorrhea) kulat (yang menyebabkan candida, jock itch, kadas, dan infeksi yang lain) serta membunih cacing pita, lice, giardia dan parasit
Hubungan Suami Isteri
  • Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang
  • Memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan bertindak sebagai agen pelincir alami (natural)
  • Membunuh kulat, bakteria dan virus atau sakit ulit pada kemaluan
  • Merawat Keputihan
Kesan Segera Pengambilan Minyak Kelapa Dara Pada Tubuh
  • Melegakan Pernafasan
  • Melawaskan Pembuangan Air Besar dan Kecil 
  • Meningkatkan Kadar Metabolisma Pada Seluruh Tubuh
  • Memusnahkan Organisma perosak seperti virus, bakteria, kulat dan protozoa(cacing) Di dalam Usus Besar dan Kecil
  • Mengurangkan Keadaan Mudah Lapa
  • Mengurangkan Kandungan Lemak
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi
  • Mempercepatkan Penggantian Sel-Sel Mati

See!! How good it is?? Not bad kan? 

Cara nak consume pun senang tau...either secara makan atau secara sapu. Nak sapu pun tak susah... Tebuk lubang sikit dekat hujung capsule tu... nanti akan 'POP' out minyak then sapulah....Bole sapu dan biarkan atleast 15 minutes or one whole day.... 

Now nak tunjuk pasal VCO Delima pula....

JANGG!!!!
VCO DELIMA.........
Inilah Vco yang JH cakap tu...yang kawan Jh husband and wife consume setiap hari and even sapu pada kulit tau...... Is good! Tengok biji2 capsule tu pun dah rasa geram nak pecahkan ... haha.....

Now nak tunjuk lagi satu...

JANGGGG!!
VCO ARGAN!!

JANG!!
VCO APRICOT

 Apricot sangat terkenal dengan anti-kanser

  •  Untuk mereka yang ada darah tinggi
  •  Pembersihan usus
  •  Kesakitan sendi tulang
  • Memperbaiki fungsi buah pinggang
  •  Memudahkan penurunan berat badan
  • Mengurangkan kedutan
  •  Melembapkan kulit
  •  Mengurangkan parut
  •  Mencerah dan meremajakan kulit
  • Membuang sel kulit mati
  •  Melembapkan rambut dan kulit kepala
  •  Merangsangkan pengeluaran hormon estrogen

Haaaaa......Apricot ni yang JH consume..... walaupun Jh consume supp ni..tapi kita janganlah seratus peratus bergantung pada supp ni..yela...ini bukan ubat ..ini benda yang baik Inshaallah so maybe mengambil masa bermingu or sebulan. So kenela bersabar dan ini just sampingan je selebihnya tawakal pada Allah kan?? ^^ Ini kita buat sebagai amalan sunnah kita saja.... kan dapat pahala..betul tak? ^^ kalau ada ayat yang tak betul....jangan marah JH tau.. heheh..JH is very bad in Malay.... hurmmm.....eeehehhehe

Actually VCO ni ada macam2.... ada juga untuk set bersalin, set untuk kurus, set untuk kulit, set cosmetics and macam2.....

Ouh btw...sekarang popular dengan Colla-C.....

What is COLLA-C??

HEHE.....

COLLABORATION + VITAMIN C DARI ACEROLLA CHERRY
Mesti ada yang tertanya2..what is Acerolla Cherry...... Well... Acerolla Cherry is...  buah yang kaya dengan VITAMIN C, dan juga mengandungi vitamin A, thiamine, riboflavin, dan niasin; biasanya digunakan untuk perubatan.As well for  merawat atau mencegah penyakit kudis (skurvi), penyakit yang disebabkan oleh kekurangan vitamin C. Acerola juga digunakan untuk mencegah penyakit jantung, "pengerasan arteri" (aterosklerosis), pembekuan darah, dan kanser.

Acerolla Cherry digunakan untuk merawat selesema, kudis/luka (pressure sores), pendarahan dalam mata (pendarahan retina), kerosakan gigi, jangkitan gusi, kemurungan, demam alergi, dan permasalahan kesurutan kolagen.
Atlet menggunakan Acerola Cherry untuk meningkatkan ketahanan fizikal dan imun diri.


Di antara khasiat dan KEBAIKAN yang terdapat pada buah Acerole Cherry ialah:

  •  Mengawal tahap kolesterol.
  •  Merawat demam
  •  Mengatasi tuberculosis
  •  Mengatasi kencing manis
  •  Memulihkan luka
  •  Anti penuaan sel-sel badan
  •  Menghidratkan kulit & mempergiatkan fungsi kapilari.
  •  Mengatasi Radang (inflamation)
  •  Mencegah penyakit jantung
  •  Menjaga hati dan meransang sistem buah pinggang
  •  Mengatasi penyakit Reumatik (Rheumatism)
  • Bantuan berkhasiat bagi mengatasi anemia
Kalau nak ikut keberkesanan dia..is better makan sekali satu set...but Know what...Jh tak mampu..hehe...tapi kalau ada yang mampu is much better..sebab gabungan tu boleh mempercepatkan proses dia..tapi Coola-C it self pun da cukup bagus..cuma kena consume setiap hari mengikut dosage tetap lah.......

VCO pun ada liquid gak *macam yang dijelaskan pada intro*.

Liquid tu boleh disapukan pada kulit and juga boleh buat macam2...

Jangg!!
inilah dia,,,,,

Boleh disapu pada kulit.... strecthmark pun boleh dia tolong hilangkan... and mempercepatkan penghadaman... boleh dititikkan dalam susu anak kita.... 

Banyak jugak sebenarnya VCO ni...cuma JH listkan apa yang penting... pada JH la....If guys nak tau lebih lanjut trylah tengok dekat tenet....hehe..Jangan marah... 

Kalau ada yang nak......or ada apa2 pertanyaan..do Contact me.... 011-16552860 Watsapp ke wechat ke tau..... ^^

Semua yang datang itu daripada Allah tapi kita ini hanya cuba untuk menjaga to make it better...Right? 

Okaylah...tamat sudah...kalau ada lagi Jh akan kongsikan ye...

Assalamualaikum.........

Selamat Pagi

Assalamualaikum

Morning semua!! heeeeee

Awal pepagi lagi JH dah sengih dekat semua kan....teruk JH tunjuk kerang busuk JH.

Btw.....dah seminggu JH tak online....macam ada habuk sedikitla.....

Aritu JH ada kursus seminggu so takda masa laaa nak berBlog-in lagi...hehe...

Ni pun tengah tengok Tonton nak khatam balik cerita Hati Perempuan. (Y)No War...kikikiki

JH tau semua pun tengah terkejar-kejar cerita Hati Perempuan kan....kekekeke.....BEST!

JH suka perwatakan Tengku Zaril tu.... EGO tapi bila dengan bini Ego dia direndahkan...cute ...but romantik...hehe;.....

BTW back to my main topic...

Sebenarnya JH nak kongsi pasal VCO.....nanti JH kongsikan dekat slot kedua ye..nak kena karang ayat dulu.... Yelah....nak berkongsi cerita baik kenalah buat ayat pun yang baik2 and best2...betul x? hehe

Okayla...JH chau dulu!!

Assalamualaikum......... Semoga semua sehat sentiasa. ^^

22 Apr 2015

Virgin Coconut Oil (VCO) Catalyst!

Assalamualaikum.....

Nak tanya.....ada tak anybody yang pernah dengar tentang VCO?

Kalau ada Alhamdulillah...kalau takde JH akan kongsikan......

Sebab dalam banyak2 Supplement( Tak suka panggil ia ubat) JH suka sangat dengan VCO ni...

Sebab....

JH pernah tengok secara live kesan VCO tu.

Camne ek.....

Xpelah...ada masa nanti JH akan kongsikan story pada semua ye...
Bye

17 Apr 2015

Hati.....

Assalamualaikum.........

hehe......

awal2 pagi lagi JH dah ganggu semua dengan blog JH ynag tak seberapa ini....

Entah lah kenapa awal pepagi buta ni terasa nak kongsi sesuatu dgn semua.

Quotes apakah itu...hehe?

"Allah knows you're tired,
Allah knows it's difficult.
You must also know that....
Allah would never put 
you in a situation you
cound't handle."

Pepagi lagi JH dah stress up diri dengan quotes ni..... terfikir...

'siapakah kita di hati mereka-mereka yang telah banyak melukakan hati kita.'

'Apa perasaan mereka bila melukakan hati kita dan kita turut melukakan hati kita demi satu pertalian itu?'

Sebenarnya....nak beritahu...... penat.......menjaga sekeping hati ini.....

Kadang2 tu rasa macam nak surrendur je....

Tapi.... yelah..... Allah takkan mendatangkan sesuatu itu melainkan dia tau yang kita mampu untuk hadap masalah itu dengan tabah dan sabar.

Tapi,

bila JH fikir balik....sebenarnya ada seseorang yang lagi terasa dengan kita mungkin??

Allah....

bila susah kita cari dia.....

Bila senang kita lupakan dia.....

Hipokriknye kita.....

Kita mengadu pada dia....menangis bagai nak rak....janji takkan pernah lupakan dia bila dia dah beri kesenangan pada kita...tapi,

Tetap kita ulangi perkara yang sama....

Kelakar sungguh manusia ...termasuk JH....

tapi....

tak salah kalau kita amik inisiatif sendirikan untuk make a new changes in self..betul x?

^^ Jangan marah tau....sebab JH hanya bercerita dan menceritakan apa yang JH nampak di sekeliling JH itu je. Sorry kalau ada yang terasa....

JH minta maaf bebanyak.... ^^

Peace no war.

Assalamualaikum.....

16 Apr 2015

Kawan.

Assalamualaikum........

Sehat semua?

Mesti semua sebuk kerjakan.....

Tapi JH dah siapkan awal kerja..so xde sebuk....ni tgah bosan...camne ni???

Harini xde mood sangat......selalunya mulut becok...arini baik sikit...eh...sangat! haha....

Ngantuk pun ade...penat xdela...sebab kerja officekan....

Tetibe terasa nak sharing tentang satu benda ni....

Kawan....Friends......

JH tau semua orang ada kawan kan...?
Tak kiralah banyak or sikit mesti ada.....

macam JH .....
JH tak de ramai kawan...boleh kirala jugek dengan lima jari.

Kawan waktu senang adala...waktu susahada seketui dua je.....

huhuu....

Bukan senang nak ada kawan dekat dengan kita...naknak JH ni agak cerewet dalam memilih kwn....
tapi....
JH bukannya tak kawan dengan semua orang......
Kawan.....
tapi tak rapatla...
setakat bergurau senda cmtula.....
tapi....
best friend xdela...
tu pun baru nak ada....

Yelah macam orang kata.....
kawan waktu senang adala...bila tau kita susah...cabut.......

xdi.... member datang guna scanner.....
JH pun biar jela dia guna.... tapi tak banyak cakap macam bese....

tga ari dia mcj....
- ' tga xde mood ek?'
-' err...xdela..ngantuk je...sakit perut...'
-' oooo ptotla xbyk cakap'-

See..
kalau dah nama kawan yang betul mngenali kita.....
kita berubah sikit pun pasti akan dia perasan walaupun pada awal nya kita ada senyum or bergurau.

that's what we called as friend.....

Jh ni byk cakap..suka sakat orang.... xboleh duduk diam...so maybe bila ada perubahan sikit dia pun perasan....(but if org tu betul2 mengenali diri kita la)..
mcam jh...
JH rapat la jugek dgn mmber ni dekat opis....
so maybe sbb tu dia pasan kot...
sbb opismate lain xckp pape pun..dia sorg je yg ckp cmtu.

Syukur alhamdulillah tuhan kurniakan sorg kawan yang mengerti.....

^^

Thanks sudi dengar cerita yang tak seberapa ini.

15 Apr 2015

Knowledge should be share....sharing is caring.

Assalamualaikum..........kum......kum..........

Bergema JH bagi salam.....Mana taknye....mata dah nak terlelap....hohohoho.....

Hurmmmm apa nak di kongsi ek.......

takde...sebenarnya cmni...... Tadi pagi...JH ada terbaca satu artikel berkaitan dengan Air Mazi dan Air Mani..... ada perbezaan diantara dua benda ini.

Lepastu...JH pernah teringat member jh sendiri...ada lah seorang hamba allah ni tanya....

"Apa bezanya Air Mazi dan Air Mani...bukan sama ke dua-duanya...... ?"

Nak marah.....dia tak kahwin lagi..tapi JH ak boleh juga tak marah dia sebab sepatutnya dia dh tahu sebab belajarkan.... Hahaha.......Penyudahnya JH biarkan jadi tanda tanya. So tadi pagi, teringat nak baca artikel tu.....

Hope korang semua tak kisah kalau JH share benda ni dekat blog JH. Sebab JH rasa penting juga untuk kita tahu. Sebab boleh juga bendanya menganggu solat kita tanpa sedarkan. huuhuhuu

BISMILLAH........

Air Mazi (Wanita)

Cecair yang keluar ketika wanita itu ghairah dan cecair itu ialah lelehan daripada faraj, pundi bartholin dan pundi vestibule yang terletak di permukaan ‘vulva’ atau bahagian antara bibir kecil.
Air mazi boleh keluar ketika perempuan itu membaca buku romantis atau menonton adegan mengghairahkan seperti, pasangan sedang bercumbuan dan bersentuh. Bagaimanapun, air mazi tidak membatalkan puasa seseorang. Air mazi adalah najis. Ia perlu dibasuh jika terkena pada pakaian sebelum melakukan solat atau ibadat.
Bentuk air mazi
  •  Lelehan atau cairan berlendir.
  •  Fungsi utamanya sebagai pelincir bagi memudahkan kemasukan zakar ke dalam faraj. Ia akan dihasilkan secara automatik apabila terdapat rangsangan seksual samada menerusi perlakuan atau pun menerusi ransangan minda apabila menonton video erotis atau membaca buku erotis


Air Mani
Cecair yang keluar akibat rangsangan anggota syahwat dengan tangan iaitu menyentuh klitoris atau keseluruhan vulva atau tusukan zakar atau dengan merangsangkan pembukaan kemaluan dengan alat penggetar. Ia keluar menerusi skene’s glands.
Cecair yang keluar itu kadangkala meleleh dan jarang sekali memancut. Namun, sesetengah wanita mempunyai kemampuan untuk memancutkan air mani mereka. Air mani perempuan tiada benih (air mani lelaki mengandungi benih atau sperma) dan lelehan itu datang dari pundi para urethral dan semacam air kencing dan kadangkala berbau seperti air kencing tetapi bukan air kencing.
Jika perempuan mencapai kemuncak dan ada lelehan dari kemaluannya, itulah air mani dan jika pengeluarannya berlaku, ia membatalkan puasa.
Apakah perbezaan ketara di antara kedua dua air ini ?
1. Air mani keluar ketika puncak seksual (klimaks) manakala air mazi keluar jika terdapat rangsangan seksual.
2. Pengeluaran Air mani membatalkan puasa dan perlu mandi wajib manakala pengeluaran air mazi wanita tidak membatalkan puasa, namun ia perlu dibersihkan kerana ia adalah najis.
3. Air mani wanita tidak najis manakala air mazi wanita adalah najis.
4. Pengeluaran air mani diwajibkan untuk mandi wajib manakalan pengeluaran air mazi tidak perlu melakukan mandi wajib.
JH harap korang boleh membezakan dengan baik .Sebab penting untuk difahami sebab boleh mempengaruhi ibadat kerohanian kita seperti solat dan berpuasa. Jika berlaku pengeluaran air mazi dan terkena pada pakaian, ia menjadikan pakaian tersebut tidak boleh digunakan untuk bersolat.
Jika berlaku pengeluaran mani, kita diwajibkan untuk mandi wajib terlebih dahulu sebelum mengerjakan ibadat seperti solat dan sebagainya.

Haaaa kawan-kawan...nampak tak betapa pentingnya benda ni. Janganlah segan-segan nak bertanya. Tak salah pun kalau nak tanya sebagai pendapat atau penambahan pengetahuan umum. Tapi biarlah tanya pada orang yang betul supaya kita tak silap tafsir dan amik remeh benda ni. ^^ dan JH juga harap akwan-kawan janganlah salah faham atas apa yang JH share ni ye. TQ pada yang sudi membaca. 

14 Apr 2015

Montel is Comel ^^

Assalamualaikum......

Bosannya.......

Kerja dah siap.....

Tapi............

JH tak tahu nak buat ap............


Tengah godek2 pendrive....Jumpa laaaaa Makhluk halus ni...... hehe

So baca molek deyh ayat dia tu.......haha....

Betapa specialnye menjadi orang yang 'comel' nieh.....

"Don't be afraid of a few extra pouns. Fat people are harder to kidnap."

So JH bersyukur sebab JH badan berisi...yeahh!! 

So......

JH xsenang kena kidnap....haha.....

siapa2 yang ada pakwe makwe somi isteri bdn comel tu..kene bersyukur byk2...sebab xmudah kena kidnap dengan orang lain....

hehehehehhehe.... Jangan marah......

Kadang2 tu xfhm dengan sesetengah orang.... why nak upsad dengan badan yang 'comel' tu? yela..maybe yang terlampau comel tu akan upsat tu xbole nak cakap apa la...tapi kadang2 yang kurus pun masih kata badan sendiri 'comel' ap kes??

JH kalau dapat badan macam yang sederhana pun dah bersyukur..... huhuhuhu.....

tau tak nak kurus tu susah nak gemuk tu senang.....

HMMMMM....

tapi nasib baik kehadiran dia menyedarkan JH......terima kasih sayang......sentiasa ada untuk JH.... sentiasa support time JH tgah stresskan badan 'comel' JH ni.....

Nak diet tak kasi...so kenelah maintain cmni....... nnt kalau dah dapat anak....lagilah kena jaga...

AIYAKKKKK..... hahahahha

HIDUP BADAN 'COMEL'!!
Assalamualaikum dunia...
Bangunlah semua.....

hehe......

Assalamualaikum semua....huhuhuhu...baru semalam JH bukak blog setelah lama tak bukak....

Masyallah

Bersawang!!! dan penuh dengan anak labah and parents labah-labah.... 

hehe.....

BTW..... JH bz....asik kerja je..... komited sangat dengan kerja kan....

hehe....

dah xtahu nak cakap ap panjang lebor......

so....

hope kengkawan semua enjoy baca novel JH....

Tajuk dia My miss belon....

Kenapa my miss belon?? 

hehe....

sebab JH gemuk so waktu tengah rileks2 tu boleh pulak terfikir nak buat cerita tajuk tu.....

so......

JH pun buatlah....

ENJOY ya semua....

Syukran........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...